Dansk webshop!

30 dages tilfredshedsgaranti!

Kontakt os!

Varen er tilføjet

Få 20% rabat!arrow_drop_up

Kan massage og migræne kombineres?

  • person Mikkel Olesen
  • calendar_today
  • comment 0 kommentarer
Mand der døjer med migræne og stress. Massage kan være et godt middel mod disse smerter.

Ingen kan lide at være i smerter, og for folk som døjer migræner, så kan smerten være forstyrrende både for deres personlige liv og deres professionelle liv. Om det så end er at migræne kommer dagligt eller en gang i mellem, så er lettelsen af smerter altid top prioritet. Derfor vil man altid bruge en metode som man kan regne med. 

Mand der stiger ud af sengen med stram hovedpine og migræne
.

Massageterapi har vist succes i at hjælpe folk af med migræne, samt bedre styrelse af smerten. Det er vigtigt at vide hvilke former for migræne man lider af for at opnå det bedste resultat. Herunder er bl.a spændingshovedpine, menstruationsmigræne, MOH-hovedpine osv.

Hvad er migræne?

Migræne er en neurologisk sygdom. Migræne er et kompleks tilstand som kan aktiveres af et udvalg af scenarier. Sygdommen beskrives som at have indflydelse af ændringer på søvn, træning og sult. Først så vil vi forklare hvordan en migræne dannes. En migræne går igennem fire faser. Symptomerne ved de forskellige faser er varierende fra person til person. 

Fase 1 - Prodrome

Op til 72 timer før smerten rammer, så kan der være advarselstegn på at der er en migræne på vej. Disse tegn inkluderer svær udmattelse, hyperaktivitet, søvnløshed og nakkesmerter. Udover det, så kan der også forekomme besværligheder i at fokusere.

Fase 2 - Aura

Den mest almene form for aura er visuel, selvom det kunne påvirker en tredjedel af folk som lider af migræne. Dit syn kan blive forstyrret af blinkende prikker, zigzag linjer eller tunnelsyn. Dette kan vare i mellem 20-60 minutter. Denne aura kan også vise sig på andre måder. Dette kan være i form af svimmelhed, tinnitus og endda midlertidig lammelse i den ene side af kroppen. 

Fase 3 - Hovedpine

Smerten under denne fase er ofte beskrevet som pulserende og gennemtrængende. Man kan oplevede at blive sensitiv overfor lys, lys og lugt. Fysisk aktivitet kan gøre symptomerne værre. Denne fase kan strække sig over timer eller dage. De fleste søger efter mørke og lavt belyste omgivelser.

Fase 4 - Postdrome

Når man er blevet smertefri, så kræver kroppen en restitutionsperiode. Under denne periode kan man føle sig udmattet, sur, forvirret og endda deprimeret.

 

Illutration af hovedpine og migræne

Videnskaben bag massage og migræne

Mange mennesker som lider af migræne har fundet lettelse i massage. Der er lavet en del forskninger på dette. Herunder er et par eksempler:

Shiatsu mod migræne

Shiatsu massage har en positiv effekt på nervesystemet. Shiatsu teknikker fokuserer på trykpunkter langs muskelfibre, nervebaner og blodårer. Derfor er det et godt middel mod migræner og hovedpiner.

Vores Shiatsu massagekrave kan effektivt og hurtigt hjælpe dig af med migræner og hovedpiner. Med 8 indbygget massage mundstykker, så kan Shiatsu massagekraven sammenlignes med en professionel massør. Med stor fleksibilitet, så kan Shiatsu massagekraven bruges på nakken, mave, lænd, ben, lår og mange andre steder. Bestil i dag og få den leveret i morgen!

Selvpleje mod migræne

Det er vigtigt at vide hvad man selv kan gøre mod migræner, når man står med håret i postkassen. Folk der lider af kronisk migræne kan dog af og til føle at de ikke selv har styr over deres egen krop. Derfor kan selvpleje hjælpe med at øge ens handling af migræne. Dette kan være ved at få en regulær massage af en ven eller kæreste.

Vi har derfor nogle metoder du kan bruge for at øge effektiviteten af din hjemme-massage:

  • Læg din tommelfinger under orbitalryggen (under øjenbrynet) tæt på næsebroen. Tryk opad og indtil knoglerne. Bevar et moderat tryk. Dette må ikke gøre ondt. Dette er naturligt sted for mennesker at bære migræne spændinger. Fokusering på dette område kan sparke helingsprocessen i gang. 
  • Brug håndterapi. Brug to finre til at klemme området mellem tommelfingeren og pegefingeren. Føl dig lidt rundt, indtil at du eventuelt finder et ømme områder.
  • Brug fodreflexologi. Du kan placere en tennisbold under foden i siddende stilling. Rul bolden rundt med fokus på at ramme ømme områder, og læg pres derpå. Gentag på begge fødder.
    Håndflade massage på en kvinde
For mere information, så overvej at tage et kig på vores andre opslag som indeholder vigtig info vedrørende massage: "8 tips til at bekæmpe rygsmerte" og "7 fordele ved en massagepistol"