Dansk webshop!

30 dages tilfredshedsgaranti!

Kontakt os!

Varen er tilføjet

Få 20% rabat!arrow_drop_up

8 tips til at bekæmpe rygsmerte

 • person Mikkel Olesen
 • calendar_today
 • comment 0 kommentarer
Hvis du har problem med rygsmerter, lændesmerter eller naksmerter, så kan du gøre brug af vores nye premium massage pistol, som allerde har hjulpet hundredvis af danskere.

Måske bøjede du dig den forkerte vej, mens du løftede noget tungt. Eller måske har du en degenerativ tilstand som gigt. Uanset årsagen, kan det være svært at omgå sig, når du har lændesmerter. Omkring en ud af fire amerikanere siger, at de for nylig har haft smerter i lænden. Og næsten alle kan forvente at opleve rygsmerter på et eller andet tidspunkt i deres liv. Her er derfor 7 tips som kan hjælpe dig mod rygsmerter:

Tips til at bekæmpe rygsmerte

Brug rygstøtte

Dårlig kropsholdning er roden til rigtig mange ryg- og lændesmerter. Det der i fagsprog kaldes for computer-syndromet, er når ens skuldre og hoved har rullet sig for langt frem, og ens nakke er bøjet fremad. Ligeledes har ryggen det med enten at krumme eller sveje hos folk der lider af denne type kropsholdning. Derfor er upcare’s Unisex rygstøtte et must-have til alle der lider af ovenstående problem.

Hold kroppen i ro

Is er bedst i de første 24 til 48 timer efter en skade, fordi det reducerer betændelse. Efter 48 timer kan du skifte til varme, hvis du foretrækker det. Uanset om du bruger varme eller is - tag den af ​​efter cirka 20 minutter for at give din hud hvile. Hvis der fortsætter smerte, skal du tale med en læge.

Fortsæt din hverdag

Selvom dette lyder modvirkende, så har det en positiv effekt på din ryg. Vores rygsøjler er som resten af ​​vores krop - de er beregnet til at bevæge sig. Bliv ved med at gøre dine daglige aktiviteter. Når du først har det bedre, kan regelmæssige aerobe øvelser som svømning, cykling og gåture holde dig - og din ryg - mere mobil. Overdriv det bare ikke. Der er ikke behov for at løbe et maraton, når ryggen er øm.

Tænk fremad

Når dine rygsmerter er trukket tilbage, kan du hjælpe med at afværge fremtidige episoder af rygsmerter ved at arbejde med musklerne, der understøtter din nedre ryg, inklusive musklerne i rygforlængeren. De hjælper dig med at opretholde den korrekte kropsholdning og justering af din rygsøjle. At have stærke hofte-, bækken- og mavemuskler giver dig også mere rygstøtte. Undgå maveknas, da de faktisk kan lægge mere belastning på din ryg.

Udstrækning

Bliv ikke siddende i kontorstolen hele dagen. Hold pause hvert 20. minut og stræk ryggen. Glem ikke at strække benene. Nogle mennesker finder lindring fra deres rygsmerter ved at udføre en regelmæssig strækningsrutine, som yoga.

Tænk ergonomisk.

Design dit arbejdsområde, så du ikke behøver at bøje dig fremad for at se din computerskærm. Brug en skrivebordsstol, der understøtter din nedre ryg og giver dig mulighed for at holde dine fødder plantet godt på gulvet.

Bemærk din kropsholdning.

At sidde dårligt i en stol, gør det sværere for din ryg at understøtte din vægt. Vær især forsigtig med din kropsholdning, når du løfter tunge genstande. Bøj dig aldrig fra taljen. Bøj i stedet ret ud fra knæene.

Bedre posture i dag. Opnå resultater på 14 dage

Brug mineraler og vitaminer

Øg dit indtag af kalcium og vitamin D. Stærke knogler kan forhindre osteoporose. Det er en af de mest almene årsager til rygsmerte i ældre aldre. Det er et problem som hovedsageligt opstår for kvinder. Det er derfor vigtig at holde sin rygsøjle stærk ved at indtage kalcium og vitamin D. Man kan finde kalcium i:

 • Mælk
 • Yogurt
 • Grøntsager
 • Vitamin tilskud

Vitamin D findes i:

 • Fed fisk
 • Æggeblommer
 • Lever
 • Ost

Konsulter altid din læge før indtag af kosttilskud.